France by the seaBenodet

Benodet

Wie is Jean-Marie ?

Benodet

Voormalig sterrenchef Jean-Marie Guilbault bereidt nu de beste confituren en smaakmakers. In zijn smakenatelier verkoopt hij ook een uitzonderlijke selectie kruiden en vanilles die hij ontdekte op zijn jarenlange reizen en ontmoetingen met producenten.

Toeristische dienst van Benodet

Zijn interview

Hoe zou je Benodet omschrijven aan iemand die hier nog nooit geweest is?
Een mooie badstad aan de monding van een betoverende rivier, de Odet, waar allerlei strand- en wateractiviteiten gedijen.

Wat is volgens jou de beste tijd van het jaar om Benodet te bezoeken?
Vooral juni en september koester ik (het weer is vaak prachtig en het licht uitzonderlijk).

Als je Benodet zou moeten samenvatten in een gerecht, wat zou dat zijn? Kan je dit gerecht kort beschrijven?
Ik ga niet voor iets origineels. Voor mij is een zeevruchtenschotel het beste van de lokale gastronomie.

Welk streekproduct zou jij zeker aanraden?
Een paar kabellengtes verder liggen de langoustinehavens: langoustines dus.

Een speciale plek om te genieten van de zonsopgang of de zonsondergang?
In Letty, aan La Mer Blanche, waar ik woon!

Wat doe je liefst buiten de zomermaanden in Benodet?
Fotograferen, want het licht is er zelfs buiten het seizoen magisch.

Wat vind jij het mooiste strand en waarom?
La Mer Blanche, want bij laagtij verwarmt de zon het zand en het water is hier warmer en altijd in beweging.

Waar ga je graag wandelen en waarom?
Langs het kustpad dat nooit eentonig is.

Ken je een bekend figuur, een lokale kunstenaar die hier gewoond heeft? Waar kan je zijn of haar werk bewonderen (museum, tentoonstelling, site, straat enz.)?
Dat is voor mij Dan ar Braz, een muzikant die nog leeft en hier zijn roots heeft. Zijn muziek ademt vaak de sfeer aan zee uit. Of Appolinaire die er in het begin van vorige eeuw verbleef en trouwens een gedicht over Benodet schreef.

Valt er iets ongewoons te beleven of te ontdekken in Benodet?
Strandvissen of de eetbare planten die bij de zee groeien ontdekken.

Welk evenement of festival in Benodet zou je voor geen geld ter wereld willen missen? Zou je de sfeer kunnen omschrijven?
Regatta's met oude zeilschepen, ze vormen een prachtig schouwspel en nostalgische herinnering aan de zeilzeevaart.

Tot slot, kan je ons het best bewaarde geheim van Benodet verklappen?
Mijn geheim om kreukels te koken: zet de schoongespoelde kreukels onder koud water en breng ze met een flinke snuf Guérande-zout, een laurierblad en een ½ koffielepel geplette zwarte peper aan de kook. Laat de kreukels afkoelen in hun kookvocht. Laat ze trekken voordat je ze proeft. Zo worden ze malser en smakelijker.

Onze aanbiedingen

Andere stationsKlik hier

Newsletter & Facebook